Jak mohu zobrazit profil na LinkedIn, aniž by o tom věděl?


LinkedIn je obchodní nástroj která nabízí spoustu různých funkcí, jež mohou uživatelům pomoci dosáhnout jejich kariérních cílů v závislosti na tom, jak chtějí platformu využít. Jednou z mnoha funkcí, které LinkedIn nabízí, je možnost anonymního prohlížení profilů jiných lidí.

Ve výchozím nastavení se uživatelům zobrazuje, když si jejich profil prohlíží někdo jiný. To znamená, že pokud jste přihlášeni ke svému profilu a navštívíte něčí účet, bude dotyčný upozorněn prostřednictvím svých vlastních aktualizací LinkedIn a uvidí, že jste si prohlíželi jeho profil.

Mnoho uživatelů sítě LinkedIn však neví, že profily jiných lidí na síti LinkedIn je možné prohlížet anonymně. To se hodí těm, kteří na síti LinkedIn teprve začínají a chtějí se v ní zorientovat. Novějším uživatelům to může poskytnout představu o tom, jak napsat svůj vlastní profil tím, že prohlížení profilů jiných osob aniž by je nutně upozornil.

Užitečné pro pokročilé uživatele

Je užitečná i pro pokročilejší uživatele, kteří chtějí zkoumat konkurenci. Totéž platí pro uživatele, kteří chtějí aktualizovat svůj profil nebo zkoumat potenciální klienty a zaměstnavatele.

Existuje možnost procházet profily LinkedIn způsobem, který neupozorní vaše připojení ani prohlížené profily LinkedIn. Majitelé profilů budou stále upozorněni na to, že si někdo prohlíží jejich profil - změnou nastavení však nebudou moci vidět a identifikovat vás.

LinkedIn poskytuje následující pokyny pro změnu režimu prohlížení:

Klikněte na ikonu Já v horní části domovské stránky LinkedIn.
V rozevírací nabídce vyberte možnost Nastavení a soukromí.
Klikněte na kartu Ochrana osobních údajů v horní části stránky.
V části Jak ostatní vidí vaši aktivitu na LinkedIn klikněte na tlačítko Změnit vedle možnosti zobrazení profilu.
Vyberte režim, ve kterém chcete procházet. Máte tři možnosti:
Vaše jméno a titulek
Soukromé charakteristiky profilu (tj. pracovní pozice a současná společnost).
Soukromý režim
 
Pokud se rozhodnete pro anonymní prohlížení profilů, budete stále zobrazeni v účtu dané osoby v sekci "Kdo si prohlížel váš profil", kromě toho, že vás LinkedIn uvede jako "člena LinkedIn". Uživatel také uvidí, že si tento "Člen LinkedIn" zvolil zobrazení jako anonymní.

Soukromé a polosoukromé režimy

Pro uživatele, kteří si chtějí prohlížet profily anonymně, jsou k dispozici soukromé a polosoukromé režimy. V soukromém režimu se stále zobrazujete v sekci Kdo si prohlíží váš profil jako "Člen LinkedIn - Tato osoba si prohlíží profily v soukromém režimu".

Žádné další informace o vás nebudou sdíleny s členem, jehož profil jste si prohlédli.

Pokud zvolíte polosoukromý režim, budou navštívenému členovi zobrazeny charakteristiky vašeho profilu, jako je název vaší práce, společnost, škola a obor.

Vezměte na vědomí, že s prémiovým účtem LinkedIn mohou uživatelé procházet v soukromém režimu a stále vidí seznam lidí, kteří si prohlédli jejich profil za posledních 90 dní. To není možné u základního (bezplatného) účtu.

Ani s účtem Premium však nemůžete zobrazit jména diváků soukromého režimu svého vlastního profilu. Je to proto, že LinkedIn respektuje nastavení soukromí člena.

Naplánujte si ukázku -
Rozšiřte své podnikání